לב בין עבודה, מחויבויות משפחתיות וחיים אישיים חשובה לבריאות", נכתב בדוח ה-OECD.
בתקופה בה עבדתי בתפקיד מהנדס תוכנה, מספר רב של פעמים קיוויתי להקלה בשעות העבודה,
להיות יותר עם המשפחה, לטפל בעניינים המחכים בבית.
בעיקר קיוויתי שהזמן יעצור מלכת לתקופה בה אוכל להתרענן לחדש את הכוחות.
ובכן, אם נרצה או לא, התקופה הזו הגיעה. הזמן עצר מלכת.
לשלט שעצר את הזמן קוראים 'סגר'.
במהלך תקופת הסגר, עלינו להשאר בבית, למעט קניות חיוניות, ופעילות ספורטיבית יחידנית.
בתקופה ייחודית זו, רמות הפחד, הלחץ וחוסר הודאות עולות, ואיתן תחושות של חוסר במשמעות.
עליה זו עלולה לפגוע במצב הנפשי והגופני שלנו ולכן כדאי שנמצא דרכים בהן נרגיש משמעות, עשייה ופעילות.
להלן מספר דברים אשר ניתן לעשות בתקופת הסגר:
- קריאת ספרים: בתקופה זו כאשר אנחנו בעיקר בבית, נוכל להוציא מהספריה ספרים אשר מחכים לנו לקריאה. בתקופה זו חנויות הספרים האלקטרוניות מדווחות על עליה במכירת ספרים דיגיטליים. ספרים אלו זולים יותר משמעותית מספרים פיזיים, הם מתקבלים לקריאה מיד לאחר התשלום, וניתן לקרוא אותם במדיות שונות, כגון: מחשב נייד או נייח, טלפון נייד, טבלט או קינדל.
- הדרכות אונליין: בתקופת הסגר צצו הדרכות רבות כפטריות לאחר הגשם, רבות מהן ללא תשלום, כאשר הן מועברות אונליין, בשעות הבוקר או הערב. ניתן למצוא הדרכות בנושאים מגוונים, כגון: השראה, העשרה, עסקים, מדריכים לימודיים בנוסף ניתן למצוא ברשת הצגות ילדים ומבוגרים ללא עלות. תחום נוסף שניתן למצוא אונליין הוא תחום הסדנאות המקוונות. בין הדגמאות ניתן למצוא סדנאות בישול, סריגה וציור.
- ספורט: אחת ההקלות אשר הודגשו בסגר הנוכחי היא שניתן לבצע ספורט יחידני מחוץ לבית ללא הגבלת מרחק. מחקרים רבים מגלים כי בכוחו של הספורט להזרים בנו אנרגיה חיובית, לשחרר מתחים ולחצים מהגוף, להעלות את הבטחון העצמי, טיפוח הגוף ודימוי הגוף. אני יודע שלרבים עוברת המחשבה שהם לא אתלטיים, וספורט הוא לא כוס התה שלהם. חשוב לי להדגיש – פעילות ספורטיבית יכולה להיות מגוונת ביותר, ולא בהכרח שחייבים לצאת מהבית כדי לבצע אותה. מחוץ לבית נוכל לבצע הליכות, ריצה או אופניים. בתוך הבית נוכל לבצע הליכה או אופניים עם מכשיר כושר ייעודי במידה ויש, או לחלופין לפתוח את אפליקציית היוטיוב, לשים קטע של ריקוד כגון זומבה, או כל מוזיקה אשר תגרום לכם להזיז את הגוף. החלק העקרי הוא העקביות – לבצע 2-3 פעילויות ספורט בשבוע לפחות.
- צחוק: הצחוק משפיע בין היתר על מערכת הלב וכלי הדם, על המערכת החיסונית, על המערכת ההורמונלית – וכולן נהנות מאוד ממנו. כאשר אנחנו צוחקים, משתחררים במוחנו אנדורפינים – חומרים כימיים הידועים ביכולת שלהם לסייע לשיכוך כאבים ולשיפור מצב הרוח. בנוסף, לפי מחקר של ד"ר וויליאם פריי, פסיכיאטר ואחד החלוצים בחקר הצחוק (ברצינות, יש דבר כזה) מאוניברסיטת סטנפורד, בכוחו של הצחוק להפחית כאב פיזי ונפשי, להגן על המערכת החיסונית שלנו, ואפילו עוזר לשריפת קלוריות! כדי לקבל את מנת הצחוק היומית המומלצת, ניתן לצפות ללא תשלום באתר יוטיוב בקטעים רבים של בדרנים מארץ ומחו"ל וכן הצגות וסרטי קומדיות רבים. בנוסף באפליקצית נטפליקס וערוצי טלויזיה ניתן לצפות בסרטים וקטעים רבים ובחירה בהם על פני חדשות עדיפה בהרבה.
הדבר החשוב ביותר אותו ניתן לעשות בתקופה זו – להיות אקטיביים.
זו תקופה בה עולה הסיכוי לתחושות של לחץ, חרדה פחד ומתח רבים, אך במידה ונהיה אקטיביים ונשחרר במוחינו את החומרים אשר גורמים לנו לתחושות טובות, בטחון עצמי ורוגע, נעבור את התקופה הזו מלומדים יותר, ספורטיביים יותר ומאושרים יותר.